Leer kefir drinken

Leer kefir drinken

Na het lezen over kefir beginnen veel mensen enthousiast met het maken en drinken van kefir. Hierbij wordt vaak gedacht hoe meer hoe beter. Soms krijgen mensen dan last van buikpijn of zelfs diarree. Deze reactie hadden ze daarvoor nooit bij het drinken van yoghurt dus wat is er aan de hand?

Kefir heeft soms een periode van gewenning nodig voor mensen die niet gewend zijn aan het consumeren van gefermenteerd voedsel.

Als je last krijgt van je buik na het drinken van kefir moet je beginnen met kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld één of twee keer per dag één eetlepel en dit geleidelijk opbouwen gedurende een week of twee. Op het moment dat je een klein glas per keer kunt verdragen hoef je je geen zorgen meer te maken over de dosering.

MAAK IN EERSTE INSTANTIE KLEINERE HOEVEELHEDEN

Om verspilling van kefir te voorkomen in de periode dat je eraan moet wennen kun je het beste kleinere hoeveelheden maken. Pas het basisrecept aan om slechts een halve liter kefir per keer te maken (gebruik een halve liter melk en een half sachet met kefirstarter). Bewaar dit in de koelkast en consumeer het binnen twee weken. Daarna kun je nog een halve liter maken met een halve liter melk en de andere helft van het sachet poeder.

Lees meer tips:

Kefirstarter versus waterkefirstarter:simpele gebruiksaanwijzing

Suiker in waterkefir