Zuivelvrij kefir

Onze kefirstarter op poederbasis kan gebruikt worden om zuivelvrije kefir te maken. De kefirpoeder bevat een kleine hoeveelheid melkpoeder. Als je een melkallergie hebt adviseren wij je om voor de waterkefirstarter te kiezen, deze is geheel zuivelvrij.
almondkefir

Zuivelvrije kefir kan gemaakt worden van kokos- amandel-, soja- of rijstmelk. Je kunt zelfgemaakte melk gebruiken of melk uit de winkel maar houdt er rekening mee dat hoe beter de kwaliteit van de melk is, hoe beter de kefir is die je maakt. Biologische melk met weinig of geen toevoegingen werkt het beste. Ook werkt melk uit een pakje beter dan melk uit een blik.

Zuivelvrije kefir ziet er altijd anders uit dan melkkefir van zuivelmelk. Terwijl zuivel melkkefir dikker wordt tijdens de fermentatie, wordt zuivelvrije kefir dat niet. In plaats daarvan schift het vaak, waardoor een dikke laag bovenop ontstaat en een dunnere laag op de bodem. Je kunt de zuivelvrije kefir het beste proeven om te zien of het klaar is. Kokos-, soja- of rijstkefir is minder zoet dan de melk waarvan ze gemaakt zijn en heeft een aangenaam  aroma.

Bent je klaar om zuivelvrije kefir te maken?